אהבתם? שתפו אחרים!
הבית ניזוק בזמן המלחמה כך תבדקו את הצנרת שלכם כמו שצריך

הבית ניזוק בזמן המלחמה? כך תבדקו את הצנרת שלכם כמו שצריך

המצב בישראל כואב לכולנו, והלב שלנו עם משפחות החטופים וההרוגים. בזמנים קשים כמו אלו, כאשר טילים ופיצוצים פוגעים בבתים וברכוש, המצב הופך למורכב ומלחיץ במיוחד. כולנו רוצים לוודא שהבית שלנו – המקום הבטוח ביותר – נשאר מוגן גם אחרי שהנזק נגרם. למרות שהאש נפסקה, נזקי הרכוש עדיין מהווים בעיה ממשית, ואחד מהנזקים המוסתרים שקשה לזהות הוא נזק לצנרת.

תוכן עניינים

אנחנו, בתור מומחים לאיתור נזילות מים, רוצים לשתף אתכם בכמה טיפים חשובים שיכולים לעזור לכם לזהות ולמנוע נזקים חמורים יותר לצנרת ולבית שלכם בעקבות המלחמה.

מהם הנזקים האפשריים לצנרת בזמן מלחמה?

כשמדברים על פגיעות טילים בבתים – לרוב מדובר על הרס רצחני ובמזל אין נפגעים בגוף ובנפש ועיקר הפגיעה היא ברכוש. במאמר שלפניכם אנחנו רוצים לעלות לנושא את הנזק האפשרי לצנרת המים של הבית. לא תמיד הנזק גלוי לעין, אבל זה בהחלט משהו שעלול לקרות. צינורות מים עלולים להיסדק או להישבר כתוצאה מהפיצוץ, גם אם הנזק החיצוני נראה קל. נזילות מים שנגרמות כתוצאה מכך עלולות להוביל לנזקי רטיבות חמורים, עובש, ופגיעה במערכות נוספות בבית בהמשך.

איך אתם יכולים לבדוק אם יש נזקים בצנרת בעצמכם?

לפני שאתם פונים לאנשי מקצוע, ישנם כמה בדיקות פשוטות שתוכלו לבצע לבד:

  1. בדיקת מד המים "השיבר הראשי" של הבית – ראשית כל, סגרו את כל הברזים בבית ובדקו אם מד המים בשיבר הראשי ממשיך לזוז. אם הוא ממשיך לרוץ, ייתכן שיש נזילת מים בצנרת.
  2. חיפוש כתמים רטובים – בדקו את הקירות, התקרה והרצפה לחיפוש כתמי רטיבות. אם מופיעים כתמים לחים, יש סיכוי שיש נזילה פנימית שצריך לטפל בה.
  3. הקשבה לרעשי מים – אם אתם שומעים רעשי זרימת מים או טפטוף כאשר כל הברזים סגורים, זה עלול להעיד על נזילה נסתרת.
  4. לחץ מים חלש – אם לחץ המים פתאום ירד בצורה משמעותית, זה יכול להיות סימן לפגיעה בצנרת.
  5. חשבונות מים מנופחים – אם חשבון המים שלכם גדל באופן בלתי מוסבר, ייתכן שיש לכם נזילה חבויה.
אילו בדיקות ניתן לעשות לצנרת המים לאחר פגיעת מפעולות איבה
אילו בדיקות ניתן לעשות לצנרת המים לאחר פגיעת מפעולות איבה

זכויות ופיצויים על נזקים לצנרת ורכוש

חשוב לדעת שבמקרים של נזקים לרכוש בעקבות פעולות איבה, ישנה אפשרות לקבל פיצוי מהמדינה. חוק מס רכוש מתייחס לנזקים ישירים ועקיפים שנגרמים בעקבות פעולות איבה, וכולל נזקים לצנרת, מבנים ורכוש אישי. על פי אתר "כל זכות", המדינה מחויבת לפצות את אזרחיה על נזק ישיר שנגרם כתוצאה מפעולות איבה, כמו פגיעות טילים.

אם רכושכם נפגע, יש לפנות לרשות המסים, שהיא הגוף האחראי לטיפול בפיצויים. יש להודיע על הנזק תוך שבועיים מהאירוע, ולהגיש תביעה לפיצוי בתוך שלושה חודשים. קרן הפיצויים של רשות המסים תשלח שמאים ומהנדסים לאמוד את הנזק, ובמקרים רבים יציעו לכם אפשרות לבחור בין תיקון עצמי של הנזק לבין תיקון דרך החברות המוסמכות העובדות עם מס רכוש.

אל תתנו לנזילת מים
להרטיב לכם את המצב רוח
במרחק של חצי שעה מכם נגיע עד אליכם ונייבש לכם את כל מה שצריך.
למידע נוסף וליצירת קשר התקשרו כמה שיותר מהר!

שימו לב: לפני הגעת השמאי, אסור לפנות ציוד או לתקן את הנזק. יש להמתין לבדיקה של השמאי מטעם מס רכוש, ולוודא שאתם מקבלים הנחיות מסודרות לגבי התהליך.

פיצויים לחפצים ורכוש

במקרים של נזק לחפצים אישיים, כמו ריהוט בבית, ביגוד או כלי בית, ישנה תקרה מסוימת לפיצוי, המשתנה בהתאם לגודל המשפחה וסוג החפצים שנפגעו. אם מדובר בפריטים שלא ניתן לתקן, הפיצוי יינתן על פי מחירו של חפץ דומה חדש.

קרן הפיצויים אינה מכסה נזקים שנגרמו לתכשיטים, חפצי אמנות או כסף מזומן, אך ניתן להרחיב את הביטוח בהתאם לצורך ולפרמיה.

ליבנו עם החטופים ומשפחותיהם
ליבנו עם החטופים ומשפחותיהם

לסיכום

המלחמה גבתה ועודנה גובה מחיר כבד, ואנו מרגישים את הכאב יחד עם כל המשפחות שנפגעו. גם בזמנים קשים, חשוב לוודא שהבית שלכם בטוח ושאין נזקים נסתרים שעלולים להחמיר עם הזמן. בצעו את הבדיקות הנדרשות לצנרת, ואם יש חשד לנזילה או נזק נוסף, פנו לאנשי מקצוע. זכרו שגם במקרה של נזקים כתוצאה מפעולות איבה, מגיע לכם פיצוי מהמוסדות המוסמכים, אז דאגו לנצל את הזכויות שלכם כדי להחזיר את הבית למצבו התקין 💧.

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]
מאמרי איתור נזילות ששווים הצצה: